I denne artikkelen skal barnekokken L.A. lage sine kjente hjemmelagede fishfingers av sei.

I denne oppskriften brukte han sjøfryst sei fra filet båten Ramoen ,dette på grunn av sin tekstur og smak samt at seien fra ramoen er spesiell begrunn av den miljøvennlige båten den kommer fra og sine miljøvennlige fangtsmetoder, fordi at vi også ønsker å støtte bærekraftig og miljøvennlig fiske.

Dette er en veldig enkel rett som hele familien kan bidra i og ha det moro med å lage.

Ingredienser: (Til 2 voksne og 2 barn)

-En sei filet (kan også bruke andre typer, torsk og hyse er bra alternativer.

-Mel til fisken

-3 egg

-1 pk strøbrød

-Salt og pepper

-1 stk rest av sitron

-Olje til steking

Tilbehør:

– 6-10 mandel poter

– 4-6 gulerøtter

– En pose fryste erter (ca.250g)

– 1 dl krem

– 1 god skje med smør

– Salt og pepper

Slik gjør vi:

Sett på en gryte med vann for potetene og gulerøttene. Tilsett litt salt i vannet.

Så en mindre gryte med vann for ertepuré.

Skru ovnen på 175grader (170grader varmluft).

Jeg pleier å sette varmen på steikepannen på lav midles varme slik at den raskere varmes opp når jeg skal steke fiskepinnene.

Så kutter vi opp sei fileten i strimler, ca 2-3 cm tykke. Kokken Liam sier at det gjør ikke noe om de ikke blir helt like, dem smaker like godt uansett 😉

Så setter vi frem 3 skåler. En skål med mel i, en skål med egg i (eggene må vispes sammen,

jeg pleier å bruke gaffel) og en skål med sprøbrød.

Så blander vi mel med litt salt og pepper, og revet sitronskall fra 1 sitron i en skål. Og legger oppi oppskåret sei filet og dekker den med melet…

Så dupper vi den i egg… så dupper vi den i strøbrød …

                                          

Skru opp varmen på stekeplaten til middels + varme.

Skrell gulerøtter og kutt i ca. 2-3 cm lange biter, hiv dem oppi gryten med det kokende vannet sammen med potetene( Jeg liker dem best med skrell, mer smak og næringsstoffer.

Jeg pleier bare å skylde de godt i kaldt vann først.

 

                                                         

Så skal vi steike fiskepinnene i stekepannen med en god dæsj olje på middels + varme til den får en fin stekeskorpe.

Legg dem i en ildfast form (det fine med å bruke ovnen på denne måten er at man får tid til å tilberede alt tilbehøret uten å stresse og brenne fisken) slik at de er klare til de skal inn i ovnen.

Sjekk potetene og gulerøttene om de er møre.

Tilsett erter i den andre gryten med kokende vann og la de koke i ca 3-4 min, sil av vannet.

Sett fisken inn i ovnen.

Tilsett krem og smør i gryten med erter og kjør på med stavmikser til det er fin konsistens .

Smak til med salt og pepper.

Da skal potetene være nokså klare om de ikke allerede er det, sil av vannet.

Og nå skal fiskepinnene være gode å varme.

Jeg liker mine fishfingers med ketchup, men pappa liker det med remulade. Så har jeg sett folk som spiser det med smør og masse andre ting , jeg tenker du får velger selv. Men nam-nam er det uansett! Og gøy for hele familien å lage sammen. Jeg synes de er gode kalde som kvelds snacks også! 🙂