Flott plukkfisk oppskrift fra mona

 

Her brukte hun vår fantastiske prisbelønnede hyse fra leinebris.

 

God gammeldags plukkfisk med en tvist

Dette trenger du til 4 personer

8 mellomstore poteter
1 kg tint hysefilet
3 dl kremfløte
5 dl helmelk
200g meierismør
Havsalt og ferskmalt pepper etter smak
Fenalår til topping

Estragonsmør

Smelt ca 200g meierismør og tilsett 2ss finkuttet fersk estragon. Rør om.


Fremgangsmåte

Skrell poteter og kutt dem opp i terninger. Kok potetene møre i saltet vann.
Kok opp lettsaltet vann og la fisken trekke til den flyter opp til overflaten.
Kok opp melk, smør og fløte.
Stamp potetene godt og tilsett melkeblandingen. Rør godt til en fløyelsmyk stappe. Vend forsiktig inn fisken og halvparten av estragonsmøret. Smak til med salt og pepper. Blir plukkfisken tørr, tilsetter du mer fløte. Gi plukkfisken et raskt oppkok under forsiktig omrøring.

Legg opp og topp med småstrimlet fenalår og hell over litt estragonsmør. Serveres med godt flattbrød og en god rød Italiener eller godt brygg. Velbekomme!

Oppskrift av Mona Elisabeth Ceuppens Con passione/Kreativ Lavkarbo Mat Med Sjel